Geleneksel Olarak Her Yıl Düzenlediğimiz İftar Programımızın Bu Yıl ki Konukları Depremzede Ailelerimiz Oldu
Kırşehirli Dernekler Federasyonumuzun her yıl düzenlemiş olduğu,Geleneksel İftar Programını ,bu kez ülkemiz de medyadana gelen ve dünyayı sarsan ,Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi kapsayan Depremde ,yara alan ,olay sonrası memleketini terk etmek zorunda olan depremzedelerimiz için ,Altındağ Belediye Başkanı Sayın Asim Balci ile birlikte koordine olarak,Altındağ Kültür Sarayında düzenlemiş bulunmaktayız.
Gönüller ister ki bu tür olaylar yaşanmasın,lakin Dünyamız yaratılış gereği herşeyi bize sunuyor.Bizler insanoğlu olarak her türlü zorluğa göğüs germek ,birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe üstesinden gelmek zorundayız,
İslamın bize verdiği, paylaş ki çoğalsın değeri ile biz, millet olarak yaralarımızı her zaman kendi kendimize sardık.Bunu da bu şekilde hep birlikte atlatacağız .
İftara başlamadan önce hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için hatim yapıldı ve dualandı.Depremzedelerin memnun kalması için tek tek ilgilenildi.
Genel Başkanımız Hilmi Gökçinar yaptığı konuşmada ,depremzede ailelere öne başsağlığı dileyip,geçmiş olsun dileklerinde bulundu.”Bu olayın zamanla geçeceğini ,birlikte elele verip atlatacağımızı dile getirdi.
Depremin ilk gününden itibaren ,Federasyonumuz olarak ivedi bir şekilde çalışmalara başandığını,Federasyonumuza bağlı derneklerimiz ve İş İnsanlarımızın desteği ile bir hafta içerisinde nakdi olarak AFAD’a 500.000 tl para yardımında bulunduk.
Daha sonra ,yaptığımız nakdi yardımın yanı sıra , gerekliliği en mecburi ihtiyaçlara yöneldik.İnsam-nlaraın yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli olan soğuk kış gününde ,konteynerdi,Bizler ,Federasyonumuz olarak ,İş insanlarımız , bağlı Derneklerimiz ile birlikte ASO işbirliği ile AFAD Koordinasyonlu çalışarak, hemşerimiz olan Oray Prafabrik’e konteyner siparişlerimizi verdik.En kısa sürü tamalayıp ,Hatay EXPO Fuar Alanına Kırşehir Mahallesi kurduk.40 adet konteyneri ,içinin eşyaları ile birlikte,hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine teslim ettik.Bundan sonra da yanınızda olacağız”,diyerek konuşmayı ,Asım Balcı’ya sonra da Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel Beyefendiye bıraktı.
Başta Genel Başkanımız Hilmi Gökçinar başta olmak üzere, Altindag Belediye Başkanı Asim Balci ,onur üyelerimiz Zerrin Güngör,Recai Akyel, Haci Turan ,Turgut Altinok ,Nevin Taşliçay ,Nevzat Ceylan, Doganlar Tarim ,Levent Akcakoca Cengiz Şahin Özgür Bayraktar ,Kemal Cosgun, Altan Baş ve Federasyonumuz Dernek başkanları ,üyelerimiz ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın inşallah, iyi ki varsınız ,iyi ki Kırşehirliyiz ………..
Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin.”